Recommended Posts

Posted (edited)

Witam od kilku dni mam problem ze scinkami w cs. Gralem normalnie bez zmian w configu, az pewnego dnia wchodze i zaczelo sie cos takiego, gdy mam ustawiony fps_max 100, mam stale 100 fps no stop, ale co jakies kilkanascie sekund najczesciej podczas walk/chaosu na ekranie mam scinki, ale mam takowe rowniez nawet jak stoje twarza do sciany. Jest 100 fps, nagle spada do 25 - 30 i trwa to moze półsekundy, ale niestety straasznie odczuwam podczas gry. Probowałem juz chyba wszystkiego, zaczynajac od komend na wiecej fps, ustawien na laptopie, reinstalacje i instalacje innych czesci csa, az po odzyskiwanie do poczatkowe stanu laptopa. Nic nie pomogło. :/ Nie wiem co jest przyczyna, sprawdzalem CPU podczas wlaczonego cs-a i jest stabilne, nie wzrasta i nie maleje.  Uzywam Laptopa na slabym procku Intel Pentium N3540(wczesniej dzialalo bez zarzutow) Windows 8.1 i 4 GB ramu. Jesli ktos jest w stanie mi pomoc prosze o komentarz.

[ jeśli zły dział prosze przenieść ]

Edited by Shamalahama

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć. 

Jeżeli masz CS'a na steamie to może być wina właśnie tej platformy :) również zależy to od serwerów, także się tym nie przejmuj bo skoro format nic nie dał to znaczy, że wina nie leży po twojej stronie :) 

Pozdrawiam.

  • Lubię to 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Też gram na laptopie i miałem podobną sytuacje, działo się tak wtedy kiedy przestał mi działać wiatraczek w laptopie i mocno się grzał, najlepiej tam gdzie masz wentylator i te dziury wszystkie przez które wylatuje powietrze potraktuj odkurzaczem. Mi pomogło i się już nie grzeje, bo skoro masz stałe fpsy i łapiesz takiego dropa to prawdopodobnie właśnie dlatego, że się laptop nagrzewa. Jak nie pomoże to podstaw sobie coś pod niego żeby gdzieś powietrze ulatywało. Dobrym rozwiązaniem z którego ja korzystam jest ten program Please login or register to see this link.  po odpaleniu go zwalnia mi się praktycznie pół giga ramu;)

  • Lubię to 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

nie wiem czemu, ale ja mam taki problem ze gra strasznie mi sie muli gdy laptop sie nie ładuje. A wystarczy ze podłącze ładowarkę (nawet jak mam do pełna naładowny laptop) i od razu gra staje sie duzo płynniejsza. Ktoś coś moze poradzić? Czy to tez wina steam?

  • Lubię to 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Odpowiadając na pytania to tak.. Nie mam Steam, spróbuję odkurzacza XD, ciągle podłączony kabel zasilający u mnie. 

 

EDIT: Odkurzacz nie pomógł, ale warto było sprobowac. :D 

Edited by Shamalahama

Share this post


Link to post
Share on other sites
Donator

Automatyczna wiadomość

Temat przeniesiony z forum:

Please login or register to see this link. Please login or register to see this link. > Please login or register to see this link. > Please login or register to see this link.

do forum:

Please login or register to see this link.   > Please login or register to see this link. > Please login or register to see this link. > Please login or register to see this link.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Donator

logo.png.b31c33d37fb30f4962d17f448796371d.png

Ten temat został zamknięty przez moderatora

Powód: Sprawa Wyjaśniona / na prośbę autora.

Jeżeli się z tym nie zgadzasz, zgłoś ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.

Z pozdrowieniami, Administracja CsOne.Eu

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.